خانه امن خواهرم

” تو یک زنی , پس میتوانی”
خانه خواهرم یک سازمان غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۹۹ به منظور پناه دادن و کمک به زنان قربانی خشونت خانگی ـ بالاخص زنان جزایر اسیای جنوب شرقی در شهر ساکرامنتو در شمال کالیفرنیا تاسیس شد. این سازمان برنامه های خود را در ابتدا با یک خط تلفن ۲۴ ساعته, یک دفتر کوچک و چند دختر جوان تحصیل کرده رشته های علوم اجتماعی , زنان و پزشکی آغاز کرد.
در ابتدا تنها ارائه خدمات به زنان فیلیپینی و جزایر وابسته به ان مد نظر سازمان بود , اما با استقبالی که دختران و پسران دانشجوی دیگر کشورهای اسیایی آن منطقه از خود نشان دادند, دامنه خدمات وسیع تر شد تا جایی که در سال ۲۰۰۱ این سازمان توانست خانه ای را به منظور پناه دهی به زنان قربانی اجاره کرده و نیز دست به کار برگزاری کلاسهای اموزشی و مهارتی برای این زنان شد تا این زنان بتوانند وارد جریان کار در جامعه گردند.
مهاجرین آسیایی ( شرق دور و اسیای جنوب شرقی) بخش اعظم مهاجرین شمال کالیفرنیا را تشکیل می دهند. اکثر این جوامع به شدت مرد سالار می باشند که نقش زن را تنها وسیله ای برای به دنیا آوردن بچه های بیشتر می دانند. نحوه بر خورد با این زنان در خانواده ها به شدت سرکوب گرانه و همراه با تحقیر نه تنها از طرف شوهر که از طرف فرزندان پسر هم می باشد.
کتک زدن زنان امری عادی به شمار میرود. این نحوه بر خورد و رفتار با زنان و دختران نه تنها در خانواده های بی سواد و طبقه کارگر که از طرف مردان تحصیل کرده – هر چند کمتر- دیده میشود. پسران اولویت اول برا ی رفتن به مدرسه و امکانات تحصیلی را بر خوردارند. ویرجین بودن دختران قبل از ازدواج واجب است و دختری که با پسرها دوست شود از محیط خانواده طرد میشود. از طرفی بنا به ساخت فرهنگی خاص این جوامع , تمام مسائل داخلی خانواده راز مگویی است که در دل افراد خانواره باید دفن شود. زنان آموزش دیده اند که مشکلاتشان را در دل نگه دارند و با کسی از کتک خوردنهایشان حرفی نزنند.
در این محیط تشویق زنان قربانی به اینکه از قانون یا سازمانهای بشر دوستانه کمک بخواهند کار آسانی نیست. چون این زنان بعد از پناه اوردن به قانون, نه تنها از طرف خانواده شوهر که از طرف خانواده خودشان هم طرد می شوند. چرا که با سکوت و سر به زیری در این فرهنگ تعریف شده است.
اما ” خانه خواهرم” در طول این سالها با اتکا به داوطلبینی از نسل دوم و سوم همین خانواده ها توانست اعتماد زنان بسیاری را جلب کند. از طرفی بخش قانونی که در این سالهای اخیر به کمک سازمان امد و با کمک وکلای امور مهاجرت سعی در کمک به زنانی که کرد که از طرف شوهرانشان تهدید به گرفتن بچه ها یا باز گرداندن به کشور مبدا شده بودند.
در حال حاضر خدماتی که این سازمان انجام میدهد شامل موارد زیر می باشد.
۱- خط کمک ۲۴ ساعته که آماده شنیدن مشکلات و در دلهای زنان قربانی و دادن راه حل های اولیه است.
۲- خانه امنی با ظرفیت ۱۰ زن در یک زمان که مکانی است برای زنانی که دیگر قادر به تحمل شرایط موجود خانواده نبودند. مکان این خانه مخفی است تا احیانا تهدیدی از طرف خانواده های این زنان صورت نگیرد. تنها پلیس و کارکنان سازمان مکان این سازمان را میدانند.
۳- گروه وکلا که مراحل قانونی ( از جمله طلاق, مهاجرت و حضانت بچه ها) را تحت پوشش دارند.
۴- گروه آموزش و کامپیوتر که وظیفه آماده سازی این زنان برای بازگشت به جامعه را بر عهده دارد.
هزینه ها:
مانند بقیه سازمانهای غیر دولتی منبع اصلی بودجه این سازمان اعانه های خیرین , بانکها و دیگر مراکز خصوصی میباشد. از برنامه های هر ساله این سازمان یه برنامه دوی دسته جمعی , سخنرانی ها و تجمع های در روبروی مرکز پارلمان ایالتی می باشد که در این برنامه ها علاوه بر آشنا سازی مردم از آنها برای همکاری دعوت به عمل می آید.
از طرفی” انجنمن سراسری مبارزه با خشونت “نیز هز ساله بودجه ای نه چندان هنگفت را برای ” خانه خواهرم” در نظر گرفته است.
خانه خواهرم رو به لطف ریسش نیلدا که واقعا تبدیل به الگوی رفتاری و کاریم شده پیدا کردم. یه روز بهم گفت تو که همه دغدغه هات زنها هستن, آیا فقط میخواهی برای زنهای ایرانی کار کنی؟ گفتم : نه . و با خودم فکر کردم چرا باید اینطور فکر کرد یا کجای رفتار من باعث شده که نیلدا اینطوری فکر کنه. شش هفت ماهی هست که روزهای شنبه تو کنفرانسها, تمیز کاریها, وارد کردن داده ها تو کامپتوتر , خرید, و خلاصه هرچی که از دستم بر میاد یه ذره کمکشون میکنم. دستم به موسسه ایرانی این مدلی – اگه هم باشه – بند نیست. هر چند واقعا هیچ فرقی هم نمیکنه. به ذره عذاب وجدان فقط حرف زدن و کاری نکردن رو کم میکنه.
شعاری که در تمام راهروهای این خانه به چشم می خورد این است: ” تو یک زنی, پس می توانی” این جمله با بیش از ۳۰ زبان در تابلوها و پوسترها نوشته شده است و چه حقدر احساس غرور کردم وقتی به عنوان یک زن ایرانی هم نوشتم” من زنم پس میتوانم”.

این نوشته در بلوط ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.