از خودتون بگید. ازما بگید.

خوب حالا مصاحبه شروع شده. فکر کنم چند تا سوال پای ثابت همه مصاحبه ها باشن.
از خودتون بگید.
وقتی این سوال رو از شما میپرسهن منظورشون این نیست که شما با دوست پسرتون زندگی میکنید, دوتا بچه دارید, زنتون تو خونه کتکتون میزنه, شراب زینفندل دوست دارید, هفته بعد نامزدیتون هست, دو ساله تو این شهرید و کجا زندگی میکنید.
منظورشون اینه که از خود کاریتون بگید. بگید که
من سال گذشته از فلان دانشگاه فارغ التحصیل شدم. در دوره دانشگاه این پروژه ها رو با موفقیت انجام دادم. عضو فعال کلوپ فلان بودم. روزنامه بهمان مقاله ام رو چاپ کرده.
چیزهایی که به کار تون ربط داره. واقعا برای مصاحبه کننده زندگی خصوصی شما نباید مهم باشه. ( این جمله رو باشک میگم چون نمیدونم ایران چطوره. هنوز اون سر دفتری رو که ازم پرسیده بود باکره هستم یا نه یادمه).
در هر حال من اگه بخوام کسی رو استخدام کنم منظورم از این سوال خود کاری اش هست نه خود شخصی و داخل خونه اش.
از ما چی میدونید؟ کجا در مورد ما شنیدید؟
راستش من آگهی استخدام شما رو تو روزنامه فلان دیدم. از وبسایتتون فهمیدم که شما الان استخدام دارید. یکی از کارکنانتون بهم گفت. .. و من خیلی خوشحال و هیجان زده شدم چرا که کار کردن برای شرکت شما همیشه یکی از خواسته های من بود.
قبل از مصاحبه در مورد اون شرکت یا سازمان یا هرجایی که هست تحقیق کنید. هیچی بیشتر طرف رو به ذوق نمیاره که اگه شما در مورد برنامه ها و کارهاشون با آگاهی حرف بزنید.
وب سایتشون رو ببینید. کسی رو اون تو پیدا کنید که از کاراشون بگه یا به هر نحوی شده یه ذره اطلاعات در مورد کاراشون پیدا کنید. و این موقع مصاحبه بگید که اینها رو میدونید و این ها برنامه هایی هست که شما همیشه دوست داشتید توش کار کنید. ( کنتور که نمیاندازه که. شما بگید)
چرا من باید شما رو استخدام کنم؟
خوب این اون سوالی هست که باید خودتون رو بفروشید. از علاقه تون به اون شرکت و برنامه هاش بگید. از اینکه چه کارهایی میتونید بکنید و اگه ایده و طرحی هم مد نظرتون هست که فکر میکنید میتونه با کار کمک کنه رو هم خیلی کوتاه ذکر کنید. بگید که از شما بهتر نمیتونن برای این پست پیدا کنن و اگه به شما یه فرصت کوتاه داده بشه شما میتونین قابلیت های خودتون رو نشون بدید.
حقوق درخواستی تون چقدره؟
اینجا جایی هست که خیلی باید با سیاست حرف بزنید. راحت بگید همون قدر که عرف بازار تعیین میکنه و با کاری که من قراره ارائه بدم عادلانه به نظر میرسه.
ببینید. اگه اونها شما رو بخوان جای چونه زدن هست. اما نیایید یه دفعه قیمت بذارید کف دستشون. نگید ماهی فرضا دو میلیون. اگه تو آگهی استخدام مبلغ رو گفته باشن که خوب دیگه جایی واسه چونه زدن نیست. شما با آگاهی از اون قیمت درخواست دادید. اما اگه قراره توافقی باشه, بذارید اونها قیمت رو پیشنهادی رو اول بگن. شما چیزی برای از دست دادن ندارید . اگه خوب بود که عالیه. اگه نه هم که هم جایی چونه هست و میشه به توافق رسید. اگه هم دیدی طرف خیلی پرته از مرحله و اصلا عادلانه حرف نمیزنه که خوب شما رو به خیر و اون رو به سلامت.
————————
یه سری سوال معمول دیگه هم هست. مثل
– سر کارهای قبلی هیچ وقت با کسی مشکل داشتید؟
– پنج سال آینده خودت رو کجا میبینید؟
-از تجربیات کارتون زیر فشار و خستگی بگید که چطوری مشکل رو حل کردید.
—————————————–
یه چیزی رو یادتون نره. درصد خیلی زیادی از کارفرما ها دقیقا نمیدونن چی میخوان. اونها دنبال بهترین کسی هستن که تو مصاحبه خودش رو نشون بده. پس این خیلی به روون بازی کردن شما بستگی داره.
یادتون نره که آخر مصاحبه حتما دست بدید ( اگه شد) و کارت طرف رو بگیرید.
( از این کارتهای ” تشکر” تو ایران مد هست یا نه؟)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

این نوشته در بلوط ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.