خودتون رو بفروشید!

در راستای همون نوشته فروغ .
فروغ گفته بود که “یک مورد دیگر این‌که خیلی‌ها رزومه‌شان را سرشار از تعریف و تمجید از خود، به سبک غربی، می‌کنند. به‌نظر من این‌کار هنوز در عرف ما جا نیافتاده”.
به نظر من تعریف و تمجید از خود تو رزومه باید در همون حد نوشتن قابلیتهای فردی – مربوط به شغل- و قابلیتهای تخصصی باشه. اما مصاحبه یه چیز جداست.
مصاحبه شغلی
چند وقت قبل که شروع کردم به نوشت خصوصیات خوب و بدم و بعد هم از بقیه نظر خواستم به این نتیجه رسیدم که چقدر گفتن از خود سخته برای بعضی ها. این رو به حساب ایرانی بودن و خارجی شدن نمیذارم. اما آدم باید بتونه خصوصیتهای خوبش رو بشناسه و براشون ارزش قائل باشه. بعضی ها میگفتن که ما خصوصیت خوب نداریم که بنویسیم و جالبش هم یه سری ایمیل بود که بعضی از خوانندها تو ایمیل که خوب شخصی تر هست و واسه عموم پابلیش نمیشه خخصوصیتاشون نوشته بودن. راستش یه ذره عجیب بود. زگفتن از خوبی ها که دیگه بد نیست. چه اشکالی داره بقیه بدونن شما چه خصوصیات خوبی دارید؟ اما وقتی پای گرفتن کار پیش میاد این خیلی فرق میکنه. این قابلیتی میشه واسه خودش که بتونید بهترین خودتون رو به کارفرما نشون بدید.
یه چیزی هست که ما اینجا موقع کلاسهای آمادگی مصاحبه به فرد میگیم. ” خودتو بفروش”. فرض کنید شما فروشنده یه جنسی هستید و حقوقتون هم بر پایه این هست که تو روز چقدر از اون جنس بفروشید. خوب مسلمه که شما همه تلاشتون رو میکنید که نکات مثبت اون جنس رو بگید و ضعفاش رو بپوشونید. مصاحبه شغلی هم از همین جنسه.
شما هستید که باید قابلیتها تون رو برجسته کنید و با اعتماد به نفس ازشون حرف بزنید.
من از کار گروهی لذت میبرم. من آدم دقیقی هستم. من آرزوهای بلندی دارم. من ارزش یاد گرفتن رو تو محیط کار میدونم. من نمیگم که همه چی رو راجع به کار میدونم اما سریع یاد میگیرم. من دوسال پیاپی به عنوان منظم ترین کارگر کارگاه شناخته شدم….
راستش به نظر من خضوع و فروتنی که ما ایرانی ها – مثلا ورد زبون هستیم بخاطرش- جایی تو مصاحبه نداره. این یه جور مسابقه هست و شما میخواهید برنده بشید. اگه شما اینها رو نگید و خودتون رو نشون ندید کس دیگه ای میاد و کار رو میگیره. پس این یه دفعه رو خواهشا گرگ باشید.
اما…
اما حواستون هم باشه که از اون ور بوم نیفتید. تعریفهاتون جنبه اغراق و غیر واقعی نگیره. حرفی نزنید که بعد از استخدام توش بمونید. مثلا نگید با فلان برنامه کار میکنید در صورتی که اصلا نمیدونید چی هست. خودتون باشید. اما یه ذره پر رنگ تر تو مثبت ها و کمرنگ تر تو منفی ها. در هیچ حالتی در مورد کاری که نمیدونید خالی نبندید چون صداش در میاد.

این نوشته در بلوط ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.