قرادادهای نانوشته اجتماعی، که اغلب به اسم عرف‌های اجتماعی شناخته می‌شوند، معمولا انتظارات متفاوتی از دو جنس زن و مرد (‌بدون درنظر گرفتن جنسیت‌هایی که ممکن است در بین این دو قرار گیرند) دارند. یکی از این انتظارات نحوه به نمایش گذاشتن این جنسیت است. مثلا مدل آرایش مو و صورت، نحوه لباس پوشیدن،‌ راه رفتن، حرکات بدن و صحبت کردن متفاوت بین زن و مرد از این دسته انتظارات می تواند باشد که البته جامعه به جامعه
نوع و شدت این انتظارات هم متفاوت است.
بچه‌ها از همان لحظه تولد (‌و چه بسا قبل از آن) می‌فهمند که دختر یا پسر هستند و بعد یاد می‌گیرند که چطور نقش‌های زنانه یا مردانه را در خانه و بعدهم جامعه ایفا کنند. حالا قصد برگزاری کلاس جامعه شناسی جنسیت هم ندارم اما چیزی که دوباره این روزها روی اعصاب من است این روند «زیبا سازی» دونده آفریقای جنوبی با معیارهای اینور دنیایی است که حیران شده بودند این انسان بالاخره «زن» است یا «مرد»
کستر سمنیا دونده آفریقایی جنوبیایی بود که چند هفته قبل مدال طلای هشتصد متر را در مسابقات جهانی برد. این عکس او و نفرات دوم و سوم دراین مسابقه است:
runner11.jpg
این هم یک عکس دیگر با نمای نزدیک تر
runner21.jpg
خب این تصویری نیست که رسانه غربی از یک «زن» می‌شناسد. این است که از وی تست «جنسیت» می‌گیرند. یعنی آنقدر حرف و حدیث می‌گویند که مقامات از وی تست می‌گیرند. دلیل شاید از لحاظ ورزشی قابل قبول باشد، توانایی جسمی زنان و مردان متفاوت است ( فکر می‌کنید چرا؟) و باید معلوم شود آیا سمنیا تقلب کرده یا نه. چیزی که حداقل برای من دردناک بود این بود که فکر می‌کنم این تست را به لحاظ فیزیک خاص صورت و بدن از وی گرفتند و اینکه با معیارهای «زن» ی که ما – یا حداقل رسانه غربی- می‌شناسد، همخوانی ندارد. این تست به خاطر توانایی خاص وی یا مثلا رکوردی که در دویدن داشت از وی گرفته نشد. یعنی شک نکردند که حالا این خیلی تندتر از بقیه زنان دونده می‌دود، یا نوع دویدنش با بقیه دونده‌های گروهش متفاوت است و مهمتر از آن به شناختی که خود سمنیا از خودش (‌به عنوان یک زن) هم توجهی نمی‌شود. در هر حال یکی دو هفته رسانه‌‌ها اینجا سردرگم بودند که بالاخره این موجود ناشناخته چیست! اما چاره کار را هم پیدا کردند. سمنیا در یک Extreme Makeover «زن» می‌شود:
runner31.jpg
حالا بهتر شد. نه؟
****
پی‌نوشت: هفتم سپتامبرThe International Association of Athletics Federations اعلام می‌کند که به طور قطع سمنیا یک زن است،
اگر چه شاید صد در صد زن نباشد.
توضیح اینکه در زیست شناسی جنسیت (خوشبختانه) همه افراد صد درصد زن یا مرد نیستند. افراد ممکن است زن، یا مرد، یا چیزی بین این دو باشند. در حقیقت Anne Fausto-Sterling در مقاله‌ای که جزو مطالعات اولیه تمام کلاس های مطالعات زنان و جنسیت است می‌گوید که:
I suggested a five-sex system. In addition to males and females, I included “herms” (named after true hermaphrodites, people born with both a testis and an ovary); “merms” (male pseudohermaphrodites, who are born with testes and some aspect of female genitalia); and “ferms” (female pseudohermaphrodites, who have ovaries combined with some aspect of male genitalia).
پی‌پی‌نوشت: خبر هفتم سپتامبر از سایت برداشته شده و الان نوشتند که تا ماه نوامبر که نتیجه قطعی آزمایش مشخص بشود، در این مورد نظری نخواهند داد. تایمز آنلاین هم خبر مربوطه را برداشته. این پرونده را دنبال می‌کنم ببینم به کجا خواهد کشید.

این نوشته در بلوط ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.