تبعیض بر اساس جنسیت – یکم

بنابر تعریف ویکی‌پیدای فارسی « تبعیض جنسی یا جنسیت‌گرایی (به انگلیسی: Sexism سکسیزم) به معنی باور یا نگرشی است که یک جنسیت یا جنس را پست‌تر از دیگری، و درجه دوم می‌داند. این امر موجب تبعیض منفی نسبت به انسان‌ها بر اساس هویت واقعی یا فرضی جنسیتی ایشان است. این مفهوم همچنین می‌تواند در اشاره به نفرت یا بدگمانی نسبت به یک جنس (زن‌ستیزی و مردستیزی) ، و یا کلیشه‌ای کردن مردانگی در رابطه با مردان و زنانگی در رابطه با زنان باشد.»
سایت تابناک در مطلبی که امروز، دوازده‌ اسفند، و تحت عنوان «نطق رسای خانم وزیر در تاریکی» منتشر کرد نوشت: « مجری آیین بزرگداشت نیز از دکتر دستجردی به علت اینکه با اعتماد به نفس کامل و بدون داشتن میکروفون به سخنرانی پرداخته بود ،قدردانی کرد»
بسیاری از اوقات فمینیست‌ها متهم به این می‌شوند که خودشان نگاه جنسیت‌زده دارند که به این جدایی زن و مرد دامن می‌زند. یعنی توجه‌شان به جنسیت است نه به انسانیت فرد. این نقد- که فکر می‌کنم گاهی خیلی هم درست است- جای خود دارد، اما در مثال‌هایی از این دست کافی است فکر کنیم اگر وزیر بهداشت یک آقا بود، آیا باز هم مجری از وی به خاطر با «صدای رسا» و بلند حرف زدن تشکر می‌کرد؟ به جایگاه این دو نفر هم دقت کنید. یکی مجری یک مراسم است و یکی وزیر مملکت.
این نکته را هم شاید بد نباشد که بدانیم که وقتی وزیر بهداشت،‌ خانم دستجردی، نتایج آزمون دستیاری پزشکی سال هشتاد و هشت را به خاطر لو رفتن سوالان و تقلب در آن باطل می‌کند، جهان نیوز در مطلبی تحت عنوان «اقدام مردانه اولین وزیر زن جمهوری اسلامی» می‌نویسد:
«در ساعات پیش از برگزاری آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در حالی که به مانند بسیاری از سال های پیش از دولت نهم، مسئولان برگزاری از لو رفتن سوالات خبردار شدند اما کمتر کسی گمان می کرد که این بار اولین وزیر زن جمهوری اسلامی کاری مردانه کند….پس از اطلاع وزیر بهداشت از چنین اقدامی، با توجه به قرار گرفتن در ساعات پایانی منتهی به برگزاری آزمون ، وی تصمیم می گیرد که این آزمون برگزار شده و پس از آن بیانیه ابطال آن به دلیل تقلب صادر گردد.»

این نوشته در بلوط ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.